ZensCoaching
Welkom
Visie en Werkwijze
Over mij
Aanbod/Trainingen
Tarieven
Neem contact op
Visie en Werkwijze

 

Voor “zens” in leven en loopbaan!

Visie

Zens-coaching wil bereiken, dat werknemers en particulieren ontdekken wie ze zijn, precies zoals ze zijn. Dat is de essentie van ons leven.

Het woord Zens staat voor een combinatie van woorden zoals Zen, Sense, Essentie, Zin, Zintuigen. Zens-coaching staat voor evenwicht, evenwicht tussen binnen en buiten, tussen geven en nemen, tussen aandacht voor jezelf en aandacht voor de ander, zowel in de persoonlijke als in de maatschappelijke sfeer. Het staat ook voor liefde en warmte, het komen bij de passie van je hart en de kracht van je geest om zo al je wensen en verlangens optimaal naar buiten te kunnen brengen. Zens staat voor leven en werk wat je zin geeft en je zintuigen van gaan zinderen.

Maar binnen dat 'jezelf zijn' zijn steeds allerlei keuzes mogelijk. Daar bewust en met aandacht mee bezig zijn, is één van de doelstellingen van Zens-coaching.

Het werken daaraan gaat gepaard met meer ruimte en helderheid in denken en doen. Het levert zelfacceptatie en zelfvertrouwen op. 'In het moment kunnen zijn' is een belangrijk resultaat van deze benadering.

Binnen Zens-coaching wordt de veiligheid geboden dit alles te ontdekken en te ervaren. In dit proces beweeg ik als lifecoach en eigenaar van Zens-coaching met je mee. Ik help je bij je essentie te laten komen, je echte verlangens, talenten, valkuilen en ambities te laten ontdekken en hoe deze te verwezenlijken, zodat je beter gaat communiceren en functioneren.

Dit doe ik door het inzetten van technieken en gespreksvaardigheden die aansluiten bij jou. Zo ontstaat inzicht in belemmerende overtuigingen en patronen om vandaar uit een transformatie mogelijk te maken. Bij dit alles staat het voelen en het accepteren hiervan centraal.

“Zijn zoals je bent, is altijd het proberen waard” (Loesje/tuimeltekst).

 


Werkwijze

Als lifecoach neem ik samen met jou je leven onder de loep. Het doel van LifeCoaching is om het levensgeluk op alle levensgebieden te verhogen. Hierbij staan drie wezenlijke levensvragen centraal:

  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat wil ik?

Uit de praktijk blijkt, dat het voor velen van ons niet eenvoudig is om gelukkig te zijn. Het vereist zelfkennis en innerlijke vrijheid. Bovendien kan je geluk verstoord worden doordat je het verkeerde werk doet, ongezond leeft, met verkeerde mensen omgaat, te weinig voor jezelf opkomt of onverwerkte ervaringen uit je verleden met je meedraagt.

Om gelukkig te worden is het nodig een goede balans te vinden in het leven én in de persoonlijkheid. Ik richt me als lifecoach op beide. Er wordt in het bijzonder gewerkt aan de balans tussen werk en vrije tijd, verhoging van het zelfvertrouwen, hantering van stress, verbetering van communicatie, ontwikkeling van talenten, afstemming van loopbaan op levensloop, verbetering van relaties en ontwikkeling van positieve toekomstvisies.

Hierbij maak ik gebruik van de belangrijkste gesprekstechnieken die in de wereld van counseling, coaching en psychotherapie hun nut hebben bewezen, zoals Visualisatie, Rationeel Emotieve Therapie, Voice Dialogue, Lichaams/Energetisch werk, Body Drum Release, GROW en Wandelcoaching.

Los van deze technieken ben ik als coach vooral mijn eigen instrument, waarmee ik afstem op jou, op wat het beste bij jou past. Dat vraagt van mij openheid, kwetsbaarheid, goed luisteren en invoelen. De uitdaging is voor mij iedere keer weer om een proces te faciliteren waarbij een brug geslagen kan worden tussen hoofd en hart.

Hoe werkt het?

De eerste stap is het kennismakingsgesprek/intakegesprek.

Hieraan zijn geen kosten verbonden. Als je na de kennismaking met Zens-coaching in zee gaat, gaan we aan de slag. Afhankelijk van je vraag kan één sessie voldoende zijn of kunnen er een aantal sessies nodig zijn. Gemiddeld genomen bestaat een coachingtraject uit 4 tot 7 sessies van ongeveer 1 à 1,5 uur.

Wil je meer informatie over Zens-coaching of wil je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek, laat dan je telefoonnummer of e-mailadres achter, dan neem ik contact met je op voor het gratis intakegesprek. 


drs. Hetty Beverdam-Rookhuijzen, LifeCoach
WelkomVisie en WerkwijzeOver mijAanbod/TrainingenTarievenNeem contact op